80-talet har fått ett litet uppsving sedan några år tillbaka och kladdkakan är åter populär. Det har kommit ut flera böcker i ämnet.
Jag har ett grundrecept som är så supergott och enkelt men så för någon kväll sedan fick jag ett ryck: vad händer om man tar bort kakaon? Och kanske ersätter med något annat?
Jag presenterar härmed
PEZTIS KLADDKAKA
100 g smör, smält
2 st ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1 msk kakao
1 tsk kanel, mald
1 tsk kardemumma, mald
Sätt ugnen på 160 g. Rör ihop socker och ägg (inte så det blir pösigt, bara rör ihop det), häll i smöret. Blanda ihop de torra varorna och rör sedan ned det i äggblandningen. Häll upp i en smord ugnsfast form, ställ in i mitten av ugnen i ca 30 min.
Smakar lite som pepparkaka men ändå inte riktigt. Gott som det är eller med grädde, glass, frukt...
Ursprungsreceptet är med 4 msk kakao, ingen kanel eller kardemumma, och det är ett jättebra och enkelt recept det med! Går fort att sno ihop och så enkelt att barn kan göra det (nästan) själva!