Bee
I år odlar jag mina kryddor i krukor på altanen. De andra kryddorna kommer fint men det har kommit vita fläckar på salvan. Är det farligt att äta den? Jag använder gärna salvia till ljust kött, speciellt fläskkött.
Vad kan/skall man göra åt fläckarna?
johan1983
CITAT (Bee @ 23-06-2013, 15:38) *
I år odlar jag mina kryddor i krukor på altanen. De andra kryddorna kommer fint men det har kommit vita fläckar på salvan. Är det farligt att äta den? Jag använder gärna salva till ljust kött, speciellt fläskkött.
Vad kan/skall man göra åt fläckarna?


Själv så brukar jag inte använda salva för jag brukar inte ha så mycket vita fläckar men jag ska försöka hjälpa dig ändå.

Det beror väl på vilka kroppsdelar det rör sig om helt enkelt?
Du säger att du använder din salva till ditt ljusa kött, framförallt fläsket?
Själv så rekommenderar jag att du uppsöker läkare för rådgivning. En hudläkare kan nog hjälpa dig med dina vita fläckar.
oliv
Är det vita fläckar på SALVIAN (plantan) du menar? Är det en vit beläggning, då är det nog mjöldagg, en svamp. Jag skulle inte använda de angripna delarna. crying.gif
Klipp bort det angripna, det kommer nog friska blad igen. Mjöldagg trivs där det är dåligt med luftcirkulation och växter angrips lättare när det är för torrt i jorden. Vattna mer kanske och ställ den luftigare.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon