catmilla
10-07-2013, 18:51
Hur vet jag att gurkorna är ätklara? Enligt påsen är det "jul-aug", men det är ju väldigt diffust kan jag tycka. Visst kan jag plocka av en och smaka, men de är inte så många och jag vill inte slösa...
Hjälp?!
Eva i Skåne
10-07-2013, 19:39
Är det slanggurkor? Jag har aldrig odlat gurkor själv, men hade jag haft egna skulle jag ta dom ganska små. Dom är så mycket mer smakrika då
Skörda dina gurkor eftersom... Det kommer mer ju mer du skördar
Mig veterligen är inte gurkor som exempelvis.. tomater eller jordgubbar omogna, för att sedan mogna och blir ätbara. De ska tydligen kunna bli lite bittra om de blir allt för stora, men utöver det verkar storleken inte ha nån direkt betydelse.

Skörda på, det kommer ju nya.
En gurka är mogen när den är helt utfylld, alltså rund, i nedre änden, alltså där blomman har suttit.
Men man kan äta gurkor även innan de är mogna.
catmilla
11-07-2013, 19:30
Jag åt! Kära nån så gott.

Nu väntar jag bara på nästa.
T.ex. cornishons är ju smågurkor som skördats innan de växer till full storlek. De är bara bebisar!
Gurkor kan plocks och ätas i vilket stadium som helst, men gärna inte fullstora, då är de inte goda längre.
Dessutom SKA man plocka de nedersta gurkorna tidigt, och skörda gurkor eftersom, för annars slutar plantan att producera nya gurkor.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.