Påtoppen
16-07-2013, 23:07
Citronmelissen växer så den knakar, jag måste skörda för den skuggar annat.
Jag har använt den till te och i dricksvatten - men vad mer kan man göra med den? Är det någon idé att torka den?
Hej
Varför inte, du kan torka dem, och du kan lägga dem i kok vatten, när du gör mat, de gör mat mycket bra smak.
H.Bassam
Påtoppen
26-08-2013, 07:43
Förslag på mat som den är god i? Recept?
Belinda
30-09-2013, 18:15
Festsås med citronmeliss och timjan.
1dl finhackad persilja
1/2dl finskuren gräslök
Ca 12 blad citronmeliss
Gärna 1 msk blad citrontimjan
Ca 1 msk färska timjanblad
90 gram mjukt smör i klickar
3 äggulor
2dl vispgrädde
Citron
Hacka persilja,gräslök,kryddblad fint o lägg i kastrull.
Mät upp alla övriga ingredienser o lägg i kastrullen. Ställ denna i en större kastrull med vatten bad.
Sjud det hela under flitig vispning tills såsen blir tjock o pösig.
Smaksätt med salt,svart el vitpeppar o pressad citron.
Servera nylagad.
Receptet är hämtat från Annas örtagård. Jätte bra bok.
Påtoppen
02-01-2014, 23:34
Åh, tack!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.