Påtoppen
Citronmelissen växer så den knakar, jag måste skörda för den skuggar annat.

Jag har använt den till te och i dricksvatten - men vad mer kan man göra med den? Är det någon idé att torka den?
Bassam
Hej

Varför inte, du kan torka dem, och du kan lägga dem i kok vatten, när du gör mat, de gör mat mycket bra smak.

H.Bassam
Påtoppen
Förslag på mat som den är god i? Recept?
Belinda
Festsås med citronmeliss och timjan.
1dl finhackad persilja
1/2dl finskuren gräslök
Ca 12 blad citronmeliss
Gärna 1 msk blad citrontimjan
Ca 1 msk färska timjanblad
90 gram mjukt smör i klickar
3 äggulor
2dl vispgrädde
Citron

Hacka persilja,gräslök,kryddblad fint o lägg i kastrull.
Mät upp alla övriga ingredienser o lägg i kastrullen. Ställ denna i en större kastrull med vatten bad.
Sjud det hela under flitig vispning tills såsen blir tjock o pösig.
Smaksätt med salt,svart el vitpeppar o pressad citron.
Servera nylagad.
Receptet är hämtat från Annas örtagård. Jätte bra bok.
Påtoppen
Åh, tack!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon