Ålgryte
27-07-2013, 21:43
I år har jag olika myntor i krukor men vill ha tips på hur jag ska använda bladen
Vad gör du med myntan?
Piccante
28-07-2013, 00:18
Vilka myntor har du odlat?
Peppar, ananas, ingefärsmynta tycker jag är goda till te.
Grönmynta funkar i marockanskt mynta-te och i mat. Fräscht i sallader, yoghurtsåser,och dip.
Ålgryte
28-07-2013, 01:31
Jag har chokladmynta och en "vanlig" (pepparmynta?). Äppelmyntan blommar just nu men har så fula blad - de vissnar. Vet inte om det är ngn insekt el om den inte trivs i solen...
Läste ett kakrecept med hackad mynta i och mynta-socker ovanpå. Det ska jag prova! Ska också prova att ha mynta i yoghurt. Hackar du bladen först eller låter dem ligga i och dra?
Jag har använt mynta till både glass och saft, det smakar polkagris.
Monarda
31-07-2013, 09:46
Pepparmynta, Mentha piperita, använder jag varje dag i mitt morgonte. Bra för luftrören och magen.
Ålgryte
31-07-2013, 10:54
tyffe:
Hur gör du saften?
Igår hackade jag blad av äppelmyntan och blandade i turkisk youghurt tillsammans med andra kryddväxter och vitlök

Det blev ett gott tillbehör till flintasteken !
Monarda:
Använder du myntan färsk till te? Hur mycket? Hur lång tid?

Är ingen tedrickare... (ännu)
"vanlig" mynta, alltså marockansk mynta, är fantastiskt god att lägga tillsmamans med haloumi mellan tunna pitabröd och sedan värmas på grillen.
Ålgryte
31-07-2013, 11:21
CITAT (silas @ 31-07-2013, 12:17)

"vanlig" mynta, alltså marockansk mynta, är fantastiskt god att lägga tillsmamans med haloumi mellan tunna pitabröd och sedan värmas på grillen.
Låter verkligen mumsigt! Ska prova med chokladmyntan också
Monarda
01-08-2013, 22:53
CITAT (Ålgryte @ 31-07-2013, 11:54)

Monarda:
Använder du myntan färsk till te? Hur mycket? Hur lång tid?

Är ingen tedrickare... (ännu)
Lägger i 3-4 färska blad som får ligga i hela tiden.
CITAT (Ålgryte @ 31-07-2013, 11:54)

tyffe:
Hur gör du saften?
Jag gör på samma sätt som man gör med fläderblomssaft, kokar en sockerlag där några myntakvistar får ligga och dra i några dagar, sen silar jag av.
Ålgryte
02-08-2013, 21:45
Tack för tipsen och inspiration att pröva nya smaker

Igår blanda jag ca 2 msk hackade blad av chokladmyntan i kladdkakan - jättegott blev det !
Idag smaksatte jag keso med myntan och serverade den med krusbärskompott ! Mmm... härlig blandning av mint och syrligt.
Pauline/Sthlm
15-08-2013, 23:31
Spännande tips, har några sorter själv men är rätt oklar på vad som är vad (utom polkagrisen då), fått respektive övertagit.
Men varför är det ingen som talar om drink?!! Mojito!
Anna-Karin Lundberg
16-08-2013, 06:26
Jag har gjort taboulleh, "libanesisk persiljesallad" och där ingår mynta. Jag hade dock glömt att köpa mynta så det blev bara finhackad persilja, tomat, lök, gurka, vitlök, matvete (durumvete på konservburk) pressad citron och olivolja samt lite salt. Det blev supergott - men myntan fattades verkligen.
Ett hett tips, jag kommer göra denna fräscha och matiga sallad igen!!!
annapanna78
24-07-2017, 22:31
Jag gjorde ifjol egen Mintu, mintsprit. Blandade rom råsocker och mynta och lät det stå. Hittar dock inte receptet, är det någon som har ett?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.