Alba
Är det någon som har ett bra recept på hallonlikör med sirap i ?
Jag har gjort med socker men läser ofta att sirap är att föredra för att få likören simmig.
Bengalow
Det blir bättre med socker. Om man vill så kan man använda brun farin i st.f. vitt socker i receptet nedan

http://www.dansukker.se/se/inspiration/are...CFZKXcAodE1AAPQ

Om du slår på Google så får du massor av recept...
Alba
Jag har googlat men frågade här för att få ett recept som någon redan testat och som är bra.
Jag har gjort med socker men då blir inte likören så där simmig.
Bengalow
Då har det nog med rörsocker att göra. Om du får fatt i sådant, som inte är raffinerat (vitt) så blir det nog bättre-simmigare. Annars är farin ett bra alternativ -det är ju en blandning av socker och rörsockersirap. Prova vetja!
Alba
Jag avvaktar ev fler svar här men om det inte kommer ska jag testa ditt tips
Tack för ditt svar.
Bengalow
Det finns rörsockersirap att köpa! Var vet jag inte men titta på länken här

http://dansukker.se/foodservice-svenska/pr...irap-fs-se.aspx
Anki på Öland
Följde ett recept som Fenja la ut en gång i tiden för likör på mynta som blev väldigt gott - jag gjorde på bladen från pelargonen Mint Rose men det borde väl fungera med hallon också....

"Fyll en burk med blad och täck med brännvin, låt stå mörkt och skaka ofta, i 2 veckor. Sila av och späd med 1/4 - 1/3 vit sirap så får du en ruggigt smaskig likör"
Alba
Ja det borde väl fungera.
Bra att det här framgår att sirapen ska i på slutet. Jag har funderat på det. I en del recept ska man blanda allt på en gång.
Tack för tipset.
Tikka
Istället för socker o sirap kan man använda likörbody.
Nu är det många år sedan jag gjorde likör med kommer ihåg att det blev bra.
http://www.vinshoppen.se/likorbody-0-5-liter.html

Googlade även lite o hittade detta då använder dom florsocker för att få det simmigare.
http://www.snappsen.se/likor/likor.htm
Det har jag inte testat.
Bee
CITAT (Anki på Öland @ 02-08-2013, 23:05)
1652316[/url]']
Följde ett recept som Fenja la ut en gång i tiden för likör på mynta som blev väldigt gott - jag gjorde på bladen från pelargonen Mint Rose men det borde väl fungera med hallon också....

"Fyll en burk med blad och täck med brännvin, låt stå mörkt och skaka ofta, i 2 veckor. Sila av och späd med 1/4 - 1/3 vit sirap så får du en ruggigt smaskig likör"


Anki, skall det vara Mentha Spicata eller M Piperita eller spelar det ingen roll?
Anki på Öland
unsure.gif ingen aning... vet bara att jag själv missade att det skulle vara vit utan använde vanlig sirap.... och det gick bra också...
Bee
CITAT (Anki på Öland @ 04-08-2013, 12:07)
1652448[/url]']
unsure.gif ingen aning... vet bara att jag själv missade att det skulle vara vit utan använde vanlig sirap.... och det gick bra också...


Jag har båda sorterna. Den ena smakar tandkräm och den andra har man till mojito och caipirinha. Hmm.... En caipirinhalikör, det vore kanske nåt. Skall komma ihåg det där med Vit sirap :)Tack för tipset, både Anki och Fenja!
Anki på Öland
CITAT (Bee @ 04-08-2013, 12:40) *
Jag har båda sorterna. Den ena smakar tandkräm och den andra har man till mojito och caipirinha. Hmm.... En caipirinhalikör, det vore kanske nåt. Skall komma ihåg det där med Vit sirap :)Tack för tipset, både Anki och Fenja!

Tandkrämslikör låter ju inte så där himla gott.... flirting.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon