asali
Hur är de här med färger på chili och paprika, nästan alla börjar ju att vara gröna och vid mognad blir dom röda men när blir dom gula? eller är det sorten som bestämmer vilken färg de ska bli, alltså vissa sorter ska man äta röda och äter man dom som gröna är dom egentligen inte färdiga?
Ta tex jalapeno, den kan man väl äta både som grön (omogen) och röd (mogen)?
masa
Nästan alla är gröna i början (jag minns inte hur de gulvita var, fast jag har odlat dem), vid mognad ändrar de färg till t.ex. röd, gul, orange, brun, lila, ljusgrön osv. Men röda sorter blir inte gula, eller tvärtom.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon