Hej (igen för de som kommer ihåg mig) ...
Skördade toppskott från min franska dragon. Jag har torkat en hel del örter i sommar, men nu fick jag för mig att fr. dragon skulle smaka mer om jag frös in den. Stämmer det?
Tacksam för svar. Wargen
Puffar upp tråden för jag har samma problem. Förutom att jag inte torkat något. Allt sitter kvar på växten och det finns ingen chans att det blir uppätit innan frosten tar växten.Så, vad göra: frysa? Torka (hur då), lägga in i vinäger och/ eller olivolja?
Jag repar av bladen o torkar i ugn på 50 grader max. Sedan in i kryddburk o glöm inte namnskylten.
Åsa, mälardalen zon 2
25-09-2013, 06:49
Kryddor som dragon, basilika, persilja, dill tycker jag smakar bättre som frysta det är bara att repa blad och lägga i påsar eller burkar och ställa i frysen. (kryddor ska INTE förvällas innan frysning då tar man bort smaken)
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.