RonjaRövardotter
02-09-2013, 07:46
Hur förvarar jag mangold, majrova, kålrabbi och rabarber?
Mangold vet jag inte... kanske håller sig några dagar i svalen. Rabarber passar nog bäst i frysen. Kålrabbi och majrova håller sig nog bäst i stuka, jordkällare eller sval matkällare.
Eva i Västerås
02-09-2013, 08:59
För kort förvaring är det väl kyl för alla fyra.
För vinterförvaring:
- förvälld o fryst för mangold,
- fryst i småbitar för rabarber,
- stuka eller i sandlåda i sval källare för majrova
- förvälld o fryst eller sval källare för kålrabbi.
Kålrabbi har jag aldrig haft så mycket att det varit förvaringsproblem, så den är jag osäker på hur den funkar i källare.
RonjaRövardotter
03-09-2013, 08:36
Varför kan jag inte frysa in mangolden utan att förvälla? Tänkte pröva att linda in kålrabbin och majrovan i tidningspapper och lägga i en papperspåse i svalt utrymme, tror ni det blir bra?
Utan förvällning fortsätter enzymverksamheten och produkten ändrar färg och smak.
Det är nog bättre med plastpåse i kylskåp, annars torkar rovorna och kålrabbin och blir mjuk och skrumpnar till slut.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.