Full version: Förvaring
RonjaRövardotter
Hur förvarar jag mangold, majrova, kålrabbi och rabarber?
rosita
Mangold vet jag inte... kanske håller sig några dagar i svalen. Rabarber passar nog bäst i frysen. Kålrabbi och majrova håller sig nog bäst i stuka, jordkällare eller sval matkällare.
Eva i Västerås
För kort förvaring är det väl kyl för alla fyra.
För vinterförvaring:
  • förvälld o fryst för mangold,
  • fryst i småbitar för rabarber,
  • stuka eller i sandlåda i sval källare för majrova
  • förvälld o fryst eller sval källare för kålrabbi.
Kålrabbi har jag aldrig haft så mycket att det varit förvaringsproblem, så den är jag osäker på hur den funkar i källare.
RonjaRövardotter
Varför kan jag inte frysa in mangolden utan att förvälla? Tänkte pröva att linda in kålrabbin och majrovan i tidningspapper och lägga i en papperspåse i svalt utrymme, tror ni det blir bra?
masa
Utan förvällning fortsätter enzymverksamheten och produkten ändrar färg och smak.

Det är nog bättre med plastpåse i kylskåp, annars torkar rovorna och kålrabbin och blir mjuk och skrumpnar till slut.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon