Jag lät fjolårets persilja vara kvar och den gick upp i fina fröställningar. Jag tänkte ta eget utsäde.
Nu är det bara det att jag har frön till ett helt tunnland.
Något säger mig att man kan använda persiljefrön som krydda. Eller?
De luktar i alla fall jättegott.
Någon som har provat?
Persiljefrön innehåller apiol som har använts som abortmedel, större mängder kan ge leverskador. Jag vet inte vilka doser som är hälsovådliga, men jag avstår från att äta persiljefrön.
Eva i Västerås
04-09-2013, 10:01
I "kryddmängder" är det nog ingen fara.
Väldigt många av våra örtkryddor är giftiga i stora mängder.
Jag kom på att jag har en perifer bekant som tillverkar kryddblandningar. Hon avrådde.
Jag kan ju ha en liten "doftburk" och njuta av i alla fall.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.