Kan man det?
och om det går, kan man frysa in rotselleriblad?
Om du smakar på rotsellerins blad känner du en liknande smak, men bladen är grövre och trådigare. Som ren smaksättning (grytor, buljonger etc som kokar länge) går det säkert bra, men i "färskare" sammanhang för grova blad, tycker jag.
Men det är bara att prova, farligt är det ju inte, allt på växten går att äta.
Eva i Västerås
20-09-2013, 07:26
Jag har frusit och torkat selleriblad, både blek- och rot-.
Som just smaksättning.
Funkar jättebra. Men jag haft i stora stycken, så det är lätt att plocka bort. Som sagt, dom blir grova och trådiga. Men har snarast starkare smak än stjälkarna.
Tackar, då tar jag och torkar eller fryser selleriblad.
Jag har rätt mycket, säkert 60 plantor, så jag kan vraka och välja de mjuka bladen
och rata stjälkarna.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.