Fick en Ungersk Gulasch Gryta när jag fyllde jämna !den kokar man Gulasch i på utomhus ,grytan har tre ben och är emaljerad ,att koka Gulasch utomhus är en upplevelse och smaken som blir är otrolig .Ett fint sätt att sammla vänner grannar bekanta en höstdag eller vinterdag och laga mat gemensamt som man gjorde för !För er som blev intresserade ! gå in på Ungersk mat. www.ungerskmat.se där finns både kokkärl recept och kryddor .
Visst är sådant lite skoj!
När jag hade 40-årsfest så lagade min bror kocken paella inför alla vänner och släktingar. Han hade med sig en stor panna - tänk er en stor gjutjärnsstekpanna med en diameter på en meter med handtag och allt! - och sedan fick han briljera medan alla såg på. Det var oerhört uppskattat av alla!
kerstinbern
27-09-2013, 18:30
Jag kan mycket väl tänka mig att Ungersk mat kan bli populär i många länder. Det är ju populärt att ta reda på HELA djuret numera, och just Ungersk mat, som är så dominerad av inälvsmat kan nog bli populär då. Det är dessutom en av få länder där t ex komage tillretts utan att gömma undan den. I grytor är det ju ofta lättare att verkligen få med HELA djuret.
*Stintan*
28-09-2013, 10:56
CITAT (kerstinbern @ 27-09-2013, 19:30)

Jag kan mycket väl tänka mig att Ungersk mat kan bli populär i många länder. Det är ju populärt att ta reda på HELA djuret numera, och just Ungersk mat, som är så dominerad av inälvsmat kan nog bli populär då. Det är dessutom en av få länder där t ex komage tillretts utan att gömma undan den. I grytor är det ju ofta lättare att verkligen få med HELA djuret.
Får nog bli mina egna grytor även i fortsättningen
Piccante
28-09-2013, 11:53
Tycker det är synd att langos inte slagit igenom mer i Sverige. gillar det.
Piccante ! berätta mer om vad Langos är ?
Piccante
01-10-2013, 07:36
CITAT (Motti @ 01-10-2013, 00:46)

Piccante ! berätta mer om vad Langos är ?
Langos är ett friterat bröd som ätes penslat med vitlöksolja eller med gräddfil och lök. Finns försvenskade varianter som efterrättslangos med sylt eller langos med rom.
Gröna mormor
01-10-2013, 08:12
Jättegott! Har du inte provat, Motti, måste du göra det. Här är ett bra recept:
http://www.ica.se/recept/langos-164027/
Langos är gott - typisk festival/marknads-mat.
Monarda
01-10-2013, 18:27
Jag har faktiskt aldrig ätit langos men det låter jättegott. Nu är det Rättviks marknad till helgen så då har man kanske en chans att testa.
Piccante
01-10-2013, 21:29
Jag blev lite sugen och gjorde faktiskt langos idag. Hade inte ätit det på flera år men det blev en bra kvällsmat. Här är ett bra grundrecept
http://receptfavoriter.se/recept/langos-langosrecept.html men när jag googlade efter recept så påpekade vissa att man borde ha i mer vatten. Jag tog lite mer än 3dl som det står i receptet, blev nog 3,5- 4 dl. Degen ska vara lös för det ska inte bli kompakta bröd utan luftiga mjuka bröd.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.