Monarda
09-10-2013, 18:02
En läcker och lättlagad variant på kålpudding.
1 kålhuvud ca 1 kilo
1 stor gul lök
500 g blandfärs
1-2 dl grädde
1-2 dl creme fraiche
salt, vit-, svart- och kryddpeppar
soja smör
Tärna kålen i lite större bitar. Hacka löken. Stek i omgångar i smör.
Bryn färsen för sig, men smula den inte alltför väl. Blanda samman och krydda.
Färga med en skvätt soja. Tillsätt grädden och rör ner creme fraiche.
Låt puttra 15-20 min till kålen är mjuk och såsen får en simmig karaktär.
Servera med lingon.
Det låter jättegott,ska testa men tror jag tar potatis till också!
Klint, du menar till? Inte i själva puddingen, va?
Klart jag menar till,jag skrev det!
Den "kålisen" ska jag prova i morgon.
Annars gör jag alltid den "traditionella" i ugnen.
CITAT (Klint @ 18-10-2013, 20:56)

Klart jag menar till,jag skrev det!

Sorry...
malcolm
19-10-2013, 09:32
Blev sugen på kålpudding nu, måste laga det snart. :-9
CITAT (Peztis @ 19-10-2013, 10:14)

Sorry...
Äsch, det behöver du absolut inte vara!
I morgon ska jag testa.
Eva i Skåne
19-10-2013, 16:47
CITAT (malcolm @ 19-10-2013, 10:32)

Blev sugen på kålpudding nu, måste laga det snart. :-9
Ja, det är gott. Vi hade får ett par veckor sedan, men här kan man testa en ny variant. Alltid kul med lite förnyelse
Åh,det här har blivit en riktig favorit! Den är lättlagad mycket god och "såsen" gör sej själv!
Rhonda - 51Aussie
08-12-2015, 10:52
CITAT (Klint @ 03-10-2014, 07:18)

Åh,det här har blivit en riktig favorit! Den är lättlagad mycket god och "såsen" gör sej själv!
Det här måste jag absolut pröva!
Ingela i Segersberg
08-12-2015, 18:18
Gör det Rhonda! Den är jättegod! Jag gör den med quornfärs eller sojafärs, eftersom jag slutat med köttd:o.
Jag förstod inte allt. Skall man steka var för sig och sen blanda ihop i kålgrytan? Det låter så gott och jag sitter här med en massa vitkål som behöver göras ngt åt och köttfärs i frysen.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.