Full version: Tillaga vildsvin
Anki på Öland
Kommer att få köpa lite vildsvin, karré eller stek kommer jag att få, vet inte vilket ännu. Sökte bland recept här men dom som tidigare undrat hade inte fått några svar alls.
Har någon nu några enkla bra recept hur man tillagar det gott?? Jag behöver inga länkar till receptsidor, det kan jag söka efter själv, utan undrar vad andra gjort med köttet och hur det blev.
evelina
Så här har jag gjort i lergryta och det var gott.


1 kg karré, i bit, av vildsvin eller tamgris
15 st enbär
2 msk socker
2 tsk salt
2 dl rött vin
2 dl lingon
3 kvist(ar) rosmarin
0,5 dl honung
salt och peppar

Tillagning
1. Låt lergrytan ligga i blöt minst 15 minuter.
2. Stöt enbären i en mortel. Blanda med socker och salt. Gnid in i köttet med det.
3. Torka av lergrytan och lägg i köttet. Tillsätt vin, 1 dl av lingonen och rosmarin. Ringla honung på köttet. Lägg på locket.
4. Ställ in i kall ugn. Sätt ugnen på 150 grader. Tillaga ca 2 1/2 timme, tills köttet är mört.
5. Ta upp köttet. Lyft upp rosmarinkvistarna och kasta dem. Häll skyn i en kastrull. Låt steken vila under lock ca 15 minuter.
6. Koka ihop skyn till simmig konsistens. Sila av lingonen. Vispa i 2 msk smör och rör ner 1 dl nya lingon i såsen precis före servering.
7. Skär köttet i skivor och häll över såsen. Servera gärna med ett potatis- och palsternacksmos med persilja i. Kokta haricots verts frästa med lite hackad schalottenlök i smör passar också bra till.
Anki på Öland
Låter gott!
Anki på Öland
Ingen mer som tillreder vildsvin på något enkelt sätt??
zissi
[attachment=79968:2013_12_...LERGRYTA.jpg]
Jag gned in den med vitlök och sen salt, peppar, örtkrydda. En massa olika grönsaker bredvid. Ett test bara, men vi blev nöjda.
Anki på Öland
CITAT (zissi @ 13-01-2014, 22:55) *
[attachment=79968:2013_12_...LERGRYTA.jpg]
Jag gned in den med vitlök och sen salt, peppar, örtkrydda. En massa olika grönsaker bredvid. Ett test bara, men vi blev nöjda.

Det såg enkelt och riktigt gott ut - gillar inte att laga mat med massor av ingredienser i, det där var lagom smile.gif
Motti
Hej !jo min man är jägare och vi äter en hel del vildsvin ! Vildsvin är ju inte lika fet som tamgris ,men i huvudsak gör du samma som du gör med tamsvin alltså lagar du till det precis som du gör med tamgris smile.gif inga konstigheter .En del får för sig att det ska balltas till så väldigt mycket så fort det är vilt ,själv hatar jag att använda Enbär tex då jag tycker de tar över viltsmaken totalt ja till och med tar bort den här kör vi med salt svartpeppar lite vitlök all
deles tillräckligt .Om du ska köra Vildsvin i ugn som tex karre stek så släng gärna på Bacon eller Olivolja då det tillför fet och gör köttet saftigare .Mitt måtto med vilt är :krångla inte till det för att det råkar vara vilt ;)men kör det gärna på låg värme i fler extra timmar för att få det riktigt mört .Man kan också med fördel marinera det !Testa gärna Pulld Pourk på vildsvin smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon