Eva i Skåne
Jag tänkte göra det lätt för mig och blanda ansjovis i potatisgratängen och vips har jag en Jansson - tror jag.
Jag har fått provsmaka det i en affär en gång och tänkte att det var bekvämt och den var god.

Nu tänker jag bara att sån potatisgratäng är annorlunda i konsistensen än min jansson brukar vara, men allt måste väl inte vara som vanligt???

*Stintan*
Jo ALLT måste vara som vanligt! ......skojar bara biggrin.gif
Jag skulle kolla innehållsförteckningen noga först så det inte är en massa E-nummer i. Potatisgratängen är ju dels färdiglagad och och "såsen" verkar ju vara redd på nåt vis. Sen vill jag nog göra min Jansson med rå strimlad potatis, lök, grädde, lite mjölk och smör så att allt tar smak ordentligt av ansjovisen. Är dessutom rätt säker på att det skulle komma protester från dem som beställt min Jansson så ja Jansson ska göras som vanligt tycker jag som inte heller gillar hel- och halvfabrikat. Men man kanske kan göra en liten testJansson så man vet om det funkar.
gunsta
Självklart ska du prova Eva - 'skit i traditionerna' - jag blev nyfiken så jag kommer också att testa.
Men en 'vits' med traditionell Jansson är just den där speciella smakbrytningen av det salta/söta i ansjovisen och gräddmjölken + knaprig potatis ... oj nu blev jag hungrig smile.gif
Monarda
Vilken utmärkt idé Eva! tummenupp.gif Det här ska jag testa till helgen. Slänger nog i lite stekt lök också och kryddar upp med svartpeppar. Knäckemacka och ett glas öl till och voilà, kan det bli enklare? Äkta Janzon spar jag till julbordet.

Apropå det - vilket läger tillhör ni. Rå eller stekt lök?
gunsta
Lättstekt lök - länge, på svag värme - allt annat är otänkbart smile.gif
Eva i Skåne
Jag säger som Gunsta, stekt lök i blir godast.
Jag ska också blanda i lök i min så kan jag rapportera på fredag om fusk-jansson blir godkänd Monarda smile.gif

När maken lagar mat blir det rå lök, men jag tycker den blandar sig dåligt och kan kännas halvrå ibland
*Stintan*
Stekt lök ska det vara i min Jansson smile.gif
Monarda
Nu kan jag meddela att experimentet är slutfört för min del och att resultatet blev mycket lyckat. Två hackade brynta lökar, ansjovis i bitar och allt spad från burken blandades med påsgratängen, svart- och vitpeppar . Toppade med riven Västerbottenost och gräddade på 225 grader i drygt en halvtimme. Resultatet blev inte långt från den äkta varan. Enkelt, snabbt och gott tummenupp.gif. Tack för tipset Eva!
[attachment=79568:DSC_0877.jpg]
Eva i Skåne
Förlåt att jag glömt rapportera, men min blev också klart godkänd - även om en hemmagjort är bättre.
gunsta
Det där har jag glömt bort - ska testa i veckan som kommer.
Lokan
Och jag lagar fortfarande min Jansson med pommes! biggrin.gif Hittade 'smala pommes' på Konsum och dom blev perfekta! tummenupp.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon