Full version: Granatäpple
sparvuggla
Granatäpple är ju full av andioxidanter och nyttiga ämnen.
Men hur äta det bäst utan kladd? Hur gör ni?
Whiskuchi
Kärnar ur den under vatten (så slipper man skvätt och dessutom sjunker kärnorna och de vita hinnorna flyter upp), sedan är det bara att ha den i fruktsallad eller i morgonfilen smile.gif
gunsta
Vi fick ett fat på julaftonen av vår kurdiska granne - hon hade delat dom i 'klyftor' - mindre ätvänliga bitar - både vackert och praktiskt. Antar att hon vet hur granatäpplen ska ätas bäst ... och det gick mycket bra att äta bitarna, den vita hinnan höll bara ihop dom saftspända kärnorna s a s.
jaj-51
Tror också att granatäpplekärnor är nyttigt, ICA har det bland sina djupfrysta bär.
Det är ICAs vanliga förpackning "250g Granat äpplekärnor".

Passar bra på "morgon tallriken" med bär och frukt laugh.gif

sparvuggla
Kärna ur under vatten verkar smart.
Eller köper på ICA:s frys.
Hittade detta på YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=wqO8s1sufEI

Nu slipper jag kladd smile.gif
Tikka
Jag delar mitt granatäpple i två delar lägger en av delarna i en liten djup skål så tar jag baksidan av knivskaft tex o bankar lätt på skalet när jag sedan lyfter skalet så har jag skålen full med kärnor o ett tomt skal smile.gif
sparvuggla
Fungerar det här i praktiken då:

http://witandwhistle.com/2013/11/21/how-to...-a-pomegranate/
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon