Söt & sur - mmm....detta åstadkoms med vinäger och socker.
Jag gör ju en god stark chilisås själv men det är inte åt det hållet.
Man choppar chili i små bitar - ringar eller mindre, hackar schalottenlök & vitlök, fräser löken i olja. Mankan använda vilken olja man vill, men jordnötsolja ger en vidunderlig smak och är lämplig att steka i. Säkert går raps, olivolja etc lika bra. Fast jag gillar inte 100% olivolja till chilisås.
När Du fräst löken genomskinlig, tillsätt ltie rödvinsvijäger. Addera all chili, addera mera olja som behövs men gör det innan
oljan skall precis täcka chilin åsså koka/steka i ca en timme eller tills all vätska har förångats bort - d v s vattnet i chilisarna har stekt ut.
Tillsätt ajinomoto ( asiatisk glutamatvariant) - här kan Du tillsätta 'sådant' som gör den sötsur.
Jag gör det enkelt för mig, jag tar ett par matskedar Yeos chilisås här som redning. Men Du kan ju reda med annat med.
Nu har Du god chilisås och GOD chiliolja. Om Du vill kan Du separera de två - de har sina olika användnngsområden!
Hälsar ingrid