Tapio
Halaj!

Mellandagsrea på ICA. 20 Kr/kg. Jag tänkte skära upp skinkorna och frysa in dem. När jag öppnade första påsen rann det ut en sörja. Visst borde man ta vara på den? Men vad kan man göra av det?
Husmorstips? Bas till sås kanske? Recept?

//T
Monarda
Min mor kokade alltid ärtsoppa på skinkbuljongen.
Tapio
Halaj!

Tack för svar!
Jag fick rådet att det skulle vara bra till grönkålsoppa också.

Jag sparade på spadet, inte av snålhet, utan för att ofta är det väl så att de godaste köttsafterna hamnar där.
Jag hällde i en skvätt atamon i det för att det skall hålla sig.

//T
Tapio
Halaj!

Dopp i grytan känns lite som något ur programmet historieätarna...

Du har rätt i att atamon inte funkar. Det började lukta suspekt efter ett tag, så jag slängde det.

Jag hann göra ärtsoppa, och så kokade jag linser i det. Man skall ju egentligen kunna koka vad som helst torr mat i det: ris, torkade kidneybönor et.c. Kom jag på.

//T
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon