Hittills har jag använt p-jord till i det stora hela allt. Växterna hemma verkar älska det. När jag planterade om alla i vanlig blomjord så vissnade de så jag håller mig till p-jord inomhus.
Men även utomhus har de fått p-jord. Tomater, sallad, gräslök, ruccola mm. Allt har trivts bra i p-jord. Jag har däremot varit väldigt dålig på att ge dem näring, vilket har visats rätt så tydligt i slutet på sommaren. Så nu tänkte jag göra det riktigt ordentligt och driva upp helt fantastiska och goda grönsaker, bär och örter i år.

Men jag är okunnig. Dessutom rekommenderas det olika överallt. Därför hör jag hellre med er här och om era egna upplevelser.
Jag ska tex driva upp tomat, paprika, chili och isbergssallad. Även jordgubbar och smultron. Dessutom lite örter. Allt ska stå på altan resp. balkong, så alltså i krukor, amplar och lådor.
Skulle ni rekommendera olika typer av jord till dem? Och vad för typ av gödning/näring? Helst vill jag ha näringen så naturlig som möjligt så klart eftersom det handlar om mat. Men att använda egen kompost blir tyvärr svårt.
Har ni lite tips och råd till mig?