sven1122

Ett problem:

1...

mina svarta vinbär mognar ojämnt .

Jag plockar de bästa varannan ! dag .


2...

Det är mycket lättare att skaka av bär, men tyvärr,

det kommer med också halvmogna bär .

Jag låter de stå i rumstemperatur två dagar, smaken och aromen blir bättre .



MEN:

finns det klokare sätt för eftermognad ?

Snälla, tacksam för ett svar,

sven
Åsa, mälardalen zon 2
Man kan låta dem sitta kvar längre även mogna kan sitta kvar längre så fler hinner bli klara på klasen. Såhär tidigt brukar jag enbart skörda ifall det ska bli gele för då vill man ju ha hög pektinhalt annars kan de sitta kvar flera veckor till.

Sol på bären ger mer smak + olika sorter har ju olika smak med.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon