God morgon... KLockan är tio i nio och jag sitter redan och tänker på middagen.
Hade tänkt äta spagetthi och köttfärssås och sallad, men jag är så görle' på köttfärssåsen jag brukar göra.
Tar gärna emot lite varianter på detta. Förmodligen finns det en hel del...
Hungrig........
Blomstersmurfen
21-04-2004, 08:00
Har man tillgång på älgfärs, så är denna köttfärssås mycket god.
Köttfärs salt peppar paprikapulver (mycket) vanlig ketchup vatten
Kalasgott!
Hannele
21-04-2004, 09:15
CITAT (Blomstersmurfen @ 21-04-2004, 09:00)
Har man tillgång på älgfärs, så är denna köttfärssås mycket god.
Köttfärs salt peppar paprikapulver (mycket) vanlig ketchup vatten
Kalasgott!
Eller färs blandat med lammfärs...
myskmadra
21-04-2004, 09:53
Kanske smula i lite fetaost i den vanliga röran av köttfärs, lök och tomatkross?
Iza
21-04-2004, 10:12
Den här brukar jag göra färs pass. tomat lök vitlök timjan chili salt peppar men det kanske är för vanlig. Annan variant fräs valfritt skinka, kassler,korv el lik, med lök och vitlök,blanda med pasta en liten skvätt grädde och riven ost, låt stå tills osten smält.
*Felix matte*
21-04-2004, 10:16
Det här är min favorit
köttfärs gul lök salt svartpeppar chilipulver oregano krossade tomater matlagningsgrädde
till det vill jag ha lite "överkokt" Tagliatelle
Betty
21-04-2004, 10:30
Min köttfärssås:
4 - 5 hg köttfärs 1 gul lök 1 burk krossade tomater ½ (tomat-)burk vatten 1 köttbuljongtärning salt och svartpeppar 1 msk oregano 1 msk basilika 3 msk Maizenaredning för brun sås eller så skakar jag ihop en vanlig redning på vetemjöl i redningsbägare
Ibland tillsätter jag en grovt strimlad paprika på slutet eller lite strimlade champinjoner.
Tesa
21-04-2004, 12:21
Så här gör jag....fort och lätt.... Nötfärs eller blandfärs 500 g ca fräses ganska hårt passerade tomater 1pkt mjölk (eller grädde) ca 1,5 dl tömmes i och kokas upp salt,peppar,massor av lökpulver och basilika, ev vitlök
om man gillar rosmarin (det gör inte dottera mi...)kan man ta det istället för basilika...blir lite "vildare" smak då (perfekt till älgfärs..)
Ina
21-04-2004, 13:00
Testa att crydda med lite curry i er vanliga köttfärssås och häv i en burk majskorn!!
MimE
21-04-2004, 13:38
Riven morot drygar ut köttfärsen och såsen blir saftig (om man inte tar för mycket så tänker man inte ens på att morot ingår ).
Jag brukar också tillsätta lite vinäger och socker så blir det något annorlunda smak.
/Mimmi
Ina
21-04-2004, 13:46
CITAT (MimE @ 21-04-2004, 14:38)
Riven morot drygar ut köttfärsen och såsen blir saftig (om man inte tar för mycket så tänker man inte ens på att morot ingår ).
Jag brukar också tillsätta lite vinäger och socker så blir det något annorlunda smak.
/Mimmi
Dom grejerna brukar jag också köra med - balsamvinäger blir godast, tycker jag!!
Lite finriven rotselleri som får fräsa med från början blir också dundergott!! Fast kanske inte ihop med curryvarianten...
Siri
21-04-2004, 16:07
Morot är fint och något surt och sött framhäver tomatsmaken ex som ni eller citron och socker. Vad som också ger god smak är att koka tomaterna lite länge (15-20 min), då blir det en riktigt rund och mustig smak
lavendel
21-04-2004, 18:21
Brukar ibland göra en "lyxköttfärssås": Låter köttfärsen och skivad färsk lök puttra i rödvin...kryddar med pepparmix och salt...på med mexican ketchup och grädde...låt puttra ett tag till...och sen massor av färsk basilika i...finns hittills ingen som inte gillat den...och så dricker man så klart resten av vinet till! Annars gör jag massor av olika varianter...köttfärssås är min basföda ...varierar med olika örtkryddor...kanske lite vitlöksost eller kantarellost eller mögelost...blir krämigt och gott! Lavendel
Blomstersmurfen
22-04-2004, 09:46
CITAT (Blomstersmurfen @ 21-04-2004, 09:00)
Har man tillgång på älgfärs, så är denna köttfärssås mycket god.
Köttfärs salt peppar paprikapulver (mycket) vanlig ketchup vatten
Kalasgott!
Hoppsan!!! Jag glömde löken. Hackad lök ska det vara också! Sorry!
kryddan
22-04-2004, 14:29
däng i lite dijonsenap och dragon - smaskens!
Eller ha i öl i stället för tomatkross - ger lite sjömansbiffskänsla
Annelie
23-04-2004, 07:53
Min favorit kryddar jag med Italiensk Salladskrydda och Timjan. Utöver salt och peppar förstås.. och lök
evelina
23-04-2004, 08:56
Hej här kommer ett enkelt recept på bröd,när man har bråttom. Det blir väldigt saftigt och gott!!
1 l filmjölk 1,8 l rågsikt 1,5 dl vetemjöl blandat med 2 tsk bakpulver och 4 tsk bikarbonat 3 dl sirap Degen skall vara lös, häll i en smord form ca 25x35 cm grädda i 100 grader i 45 min. höj till 175 grader grädda i 30 min. till, längst ned i ugnen. Hoppas det smakar!
Britt-Marie
24-04-2004, 18:19
Tycker man om timjan, så är det väldigt gott på stekt potatis (även råstekt).
Copycat
24-04-2004, 22:15
..
Fenja
24-04-2004, 22:16
Köttfärs Gullök Mjöl till redning Grädde I burk krossad ananas Salt Svartpeppar Timjan (mycket)
Kallas pizzasås hemma hos oss
Mia, zon 3
26-05-2004, 12:03
Om man har libsticka i trädgården så är det gott att ha i lite sådan i köttfärssåsen.... Sedan brukar jag smula torkad trattkantarell i! Det är mumsmums!