Jag fick ta över ett hallonland för tre år sedan och det var fullt med kirskål i det. Jag grävde upp så mycket jag kunde och lade på ett särskilt ställe i skogen, INTE i komposthögen. Förra året fortsatte jag bekämpningen och avslutade i höstas med att gräva upp och vända jorden. Nu i vår har jag använt en grep och lyft upp jorden och silat ner den och plockat upp kirskålsplantor med långa rötter. Det har gått drygt en vecka sen dess, men likaväl har några plantor tittat fram, mao ett hästjobb att bli av med kirskål. Fortfarande har jag kvar en bit av hallonlandet, som är obehandlat och där frodas kirskålen fritt och blir avslagen med lien en gång per år. Där skulle man kunna plocka blad och använda i matsyfte i så fall, men frågan är om den kulinariska upplevelsen är så stor att det är värt besväret ? Alternativet är att denna del arbetas igenom på samma sätt som den andra delen i syfte att bli av med kirskålen för gott.

Till detta har kommit att jag precis tagit över min grannlott, då ägarna inte ville fortsätta detta år. I ena kanten finns ett stråk med kirskål, som ligger farligt nära min blomhörna och jag planerar att ge stråket samma behandling som skett i mitt hallonland. Kirskål hör inte hemma i kolonilottsodling utan får hålla till på annat håll.