Källeberg
28-06-2018, 19:54
Hej, mina röda vinbär e mogna o jag tänkte göra lite saft men undrar kan man frysa on drn?? Isåfall går det med pet flaskor?? Tacksam för alla tips🌸
Mjärden
28-06-2018, 23:53
Det går alldeles utmärkt, men fyll inte ända upp, då saften utvidgar sig i fruset tillstånd. Ett annat alternativ är att diska ur mjölkpaket och frysa i dem, funkar också bra.
Skall man förvara i rumstemperatur är Atamon ett måste, man inte vill ha jäst eller möglig saft.
Mina är inte mogna än, men det ser ut att bli rekordskörd i år av både röda och svarta vinbär. Jag gillar röd vinbärssaft bättre än saft gjord på svarta vinbär, dock är ju de svarta lite mer nyttiga.
andersen
29-06-2018, 17:40
Jag fryser in bären som dom är i ca1liters förpackning, och tar fram en sådan och kokar saft när jag vill, den mängden går åt på en vecka eller två, då behövs ingen konserveringsmedel, om man förvarar färdig saft i kylskåpet.
Källeberg
29-06-2018, 17:52
Tack för era svat om vinbärssaft, båda kan bli bra här hemma hos mig i dalsland😊.
God fortsättning på sommaren 🐝🌼
Gossen Ruda
03-07-2018, 13:43
Jag fryser in vinbären 2 kg åt gången i vanliga fryspåsar. 3 liters. Sen när jag behöver fylla på lagret av saft tar jag 1 påse av vardera röda och svarta vinbär och kokar saft på, blandsaft alltså. Blir drygt 5 liter saft. Tillsätter natriumbensoat förutom sockret, saften håller i månader i matkällaren. Sen blandar jag till drickfärdig saft i en bringare som står i kylskåpet. Håller i några veckor men blir uppdrucken innan det. Vad gäller hållbarheten på de frysta bären så har jag kokat saft på 4 år gamla frysta bär och jag lever fortfarande.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.