Kee
Hej

Sedan en rekordskörd av gojibär härom dagarna, undrar jag nu lite smått vad jag ska göra av den. Torkad goji har vi redan en hel del, så jag vill göra något annat.



Jag är sugen på att göra någon sorts sylt/marmelad/puré av dessa, men det är svårt att hitta bra recept. De allra flesta baserar sig på torkad goji, därtill med ganska små mängder, gissningsvis beroende på att man oftast inte har särskilt mycket goji, eller att de är mycket dyrare än andra bär.

Hittade en intressant produkt gjord på 100% goji enligt tillverkaren, men där finns såklart ingen beskrivning på hur den görs:

http://gojicapo.it/en/prodotti/goji-jam-55-gr

Men borde man inte kunna ta ett recept för något annat bär som man normalt gör puré på och så att säga "extrapolera" det på dessa bär?

Än så länge står de i kylen, men snart måste jag nog frysa in dem om de inte ska bli dåliga, vilket kan behövas om jag saknar redskap/ingredienser.

Tacksam för all hjälpsam respons!
Mjärden
Det var en imponerande skörd - hur har du burit dig åt för att få så mycket bär på dina buskar ? Själv har jag en buske, som jag planterade för 5-6 år sedan, man jag har inte haft ett enda litet bär under de här åren på min bocktörnebuske ?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon