LÅNGPANNESOCKERKAKOR
Exotiska rutor
3 ägg
3 dl socker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 citron – riv skalet fint, pressa ur saften och späd med vatten till 1 dl
1 dl flytande margarin
½ dl koncentrerad exotisk nektar
½ dl flytande margarin
3,5 dl florsocker
riven mörk blockchoklad
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i äggvispet. Blanda sedan i citronvatten och flytande margarin. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Rör ihop juice, flytande margarin och florsocker till en smidig smet. Bred den över den avsvalnade kakan och riv mörk blockchoklad över.
Chokladkaka med kokostosca
3 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl kakao
2,5 tsk bakpulver
1 dl flytande margarin
1 dl mjölk
300 gram smör eller margarin
3 dl socker
1 dl mjöl
1 dl mjölk
200 gram kokosflingor
Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i äggvispet. Blanda sedan i mjölk och flytande margarin. Häll ut smeten i en smord och bröad långpanna. Grädda i 175 grader i 15 minuter.
Blanda ingredienserna till toscan i en kastrull och värm den tills alla ingredienser blandas ordentligt. Bred toscan över kakan och grädda fem minuter till.