Full version: Bokahsi
Pelleeng
Hejsan,

Första inlägget i forumet här!

Min fråga är om någon med erfarenhet kring bokashi kan hjälpla mig att lösa ett problem med allt rens från trädgården.
Fråga: Går det att gräva ner och kompostera som bakashi style rätt i jorden? Eller måste det först föravaras för fermenteringen innan man gräver ner det?


Tack på förhand!!!

Pelle
Åsa, mälardalen zon 2
Bokashi är fermentering så ja man måste fermentera i flera veckor, det är när bakterier, mikrober har fyllt matavfallet som man blandar med jord och miraklet sker och det blir jord på 2-3v i rumstemperatur. Själva avfallet i bokashin ser ut som när man stoppade ner det i hinken när den är klar. Ingen jord får finnas i bokashin när man fermenterar det stör processen. Och ja man kan blanda ner bokashin i trädgården när den är klar med ett rejält jordlock efter att man blandat bokashin med jord MEN det finns rätt stor risk för råttor och andra djur som gräver upp bokashin och har kalas så själv har jag jordfabrik inomhus och lägger ut färdig jord
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon