Hittade ett av många sparrisrecept idag, som kommer att lagas till när sparrisen är klar för skörd.
recept för 4 pers (kan vara gott som förrätt, minska lite här o där)
500 g grön sparris
2 -3 knippen Rucola
4 msk citronsaft
5 msk olivolja
1 liten nypa cayennpeppar
250 g skalade Gambas (färdigkokta)
Salt o peppar
några oliver
Skala nedre trediedelen av sparrisen. Sjud i 8-10 minuter i lättsaltat vatten.
Spola av i iskallt vatten. Skär den i 3cm bitar.
Skölj rucolan , ta bort stängeln och skär grovt.
blanda citronsaft,olja,salt,svartpeppar o cayenpeppar i skål o blanda skummigt o krämigt med stavmixare.
Häll såsen i en skål och blanda ner rucolan och gambas"räkorna" och eventuellt några gröna eller svarta oliver.
Smaka av och peppra lite om det behövs.
Vill man ha detta som förrätt, så lägg upp och arrangera på tallrik istället.
Gott därtill är en varm skivad baguette och ett svalkande vin.
Smaklig måltid!