Ja, då var det dags igår att skörda de första fingertjocka 25cm långa sparrisarna.
Direkt ner i kokande vatten med lite salt o en gnutta socker.
Ljuvligt gott!
160kvm stort hus
11-05-2004, 11:26
Socker? Smaken är väl som baken ...
Ska snart själv börja efter tips här på odla! *längtar*
Mvh G
Virgo
11-05-2004, 12:40
Socker , en liten gnutta bara, framhäver smaken och aromen på en hel del grönsaker och diverse maträtter.
Testa med tomat så märker du direkt skillnaden. Obs bara lite lite socker.
JonasQ
12-05-2004, 12:05
jag kan varmt rekommendera flytande honung (istället för socker) på grönsaker, speciellt på varma (grillade) rotsaker. Grillade eller ungsbakade rotsaker med timjan och honung e något av de godaste som finns...
Evin
13-05-2004, 00:04
Jag vill inte veta mer om dina tjockisar till sparris... :Þ Själv odlar jag trådtunna sparrisplymer....
/E - otålig.....
Virgo
13-05-2004, 10:37
Ha... Om 2-3 år är dina oxå fingertjocka
CITAT
jag kan varmt rekommendera flytande honung (istället för socker) på grönsaker
Visst det är gott, men honung smaksätter man med till skillnad från en gnutta socker som framhäver (tar fram o förstärker ) den naturliga smaken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.