Full version: Sparrisskörd
Virgo
Ja, då var det dags igår att skörda de första fingertjocka 25cm långa sparrisarna.

Direkt ner i kokande vatten med lite salt o en gnutta socker.

Ljuvligt gott!
160kvm stort hus
Socker?
Smaken är väl som baken ... tongue.gif

Ska snart själv börja efter tips här på odla! *längtar*

Mvh G
Virgo
Socker , en liten gnutta bara, framhäver smaken och aromen på en hel del grönsaker och diverse maträtter.

Testa med tomat så märker du direkt skillnaden.
Obs bara lite lite socker.
JonasQ
jag kan varmt rekommendera flytande honung (istället för socker) på grönsaker, speciellt på varma (grillade) rotsaker. Grillade eller ungsbakade rotsaker med timjan och honung e något av de godaste som finns...
Evin
Jag vill inte veta mer om dina tjockisar till sparris... :Þ
Själv odlar jag trådtunna sparrisplymer....


/E - otålig..... mad.gif
Virgo
Ha...
Om 2-3 år är dina oxå fingertjocka biggrin.gif

CITAT
jag kan varmt rekommendera flytande honung (istället för socker) på grönsaker

Visst det är gott,
men honung smaksätter man med till skillnad från en gnutta socker som framhäver (tar fram o förstärker ) den naturliga smaken.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon