Förra veckan lovade jag att återkomma med receptet på "Het rabaraber-chutney".
Här är det:
I en stor gryta blandas
500 g rabarber i 3 cm-stora bitar
3/4 dl vatten
1 1/2 msk 24% ättika
2 hackade röda lökar
Koka i 10 minuter.
Blanda sedan i
5 dl socker
1 tsk ingefära
1 1/2 msk curry
2 tsk salt
2 finhackade mogna spansk peppar-frukter
6 torkade, finhackade aprikoser
Koka upp och låt sjuda i 45 minuter.
Häll upp på väl rengjorda glasburkar, förslut, ställ svalt.
TIPS!
Förra sommaren använde jag "Cayenne Long Slim"-frukter och tog då 4 stycken, för de är inte sådär jättestarka.
Det blev mycket smak på chutneyn, kryddig och god, men den var inte stark, inte sådär som t ex Sambal oelek är.
Så vill man ha en riktigt het chutney så är det bara att stoppa i fler chilifrukter eller använda starkare sorter.
Det står ju och kokar ihop ganska länge också, och då tappar man ju en del av styrkan, men den heta smaken finns kvar ändå.
Den är supergod till grillat kött och fågel och vi har också använt den till stek o annat under vintern.
Lägger in det här under "recept-avdelningen" också. Har ett recept på lingonchutney också, som jag också lägger där.
Lycka till!
// Tirre