Åsa, mälardalen zon 2
Första Auberginen är på gång nu. Trodde inte att de skulle börja producera frukt såhär tidigt. Vista skulle visserligen vara en snabb sort men jag sådde sent, det stod sådd jan-mars och jag sådde i slutet av mars. Och det har ju inte varit speciellt varmt heller jag har ju ingen värme i växthuset.

TeliaNet
vad kul biggrin.gif
vet inte om jag ätit den grönsaken men den ska visst vara det riktiga till moussaka.
KURT
Från SVT programmet ÄT!

Gunillas auberginegucka

Tillagningstid: ca 2 timmar
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
2 Auberginer
1 tsk Salt
Liten gnutta socker
Liten gnutta svartpeppar
1/2 Citron
2 tsk Vit vinäger (vinäger eller äppelcider)
2-3 msk Olivolja
2 klyfta(or) Vitlök


Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Dela auberginerna i två delar (på längden).
- Lägg auberginehalvorna med skalet nedåt i en ugnsfast form/på en plåt.
- Ställ in i ugnen och låt stå i 1-1 1/2 timme, om de ser ut att bli bruna: Lägg ett bakplåtspapper över.
- Ta ut auberginehalvorna och låt dem svalna.
- Gröp ur innehållet ur skalen (släng skalen) och mosa aubergineköttet. Kör i mixer om du har, annars går det bra med potatismosstöt.
- Blanda med salt, socker, svartpeppar, citronsaft, vinäger, olivolja och pressa i vitlök.
- Rör ihop det hela ordentligt så att smakerna blandas väl.


http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=12430
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon