Från SVT programmet ÄT!
Gunillas auberginegucka
Tillagningstid: ca 2 timmar
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
2 Auberginer
1 tsk Salt
Liten gnutta socker
Liten gnutta svartpeppar
1/2 Citron
2 tsk Vit vinäger (vinäger eller äppelcider)
2-3 msk Olivolja
2 klyfta(or) Vitlök
Gör så här:
- Värm ugnen till 175 grader.
- Dela auberginerna i två delar (på längden).
- Lägg auberginehalvorna med skalet nedåt i en ugnsfast form/på en plåt.
- Ställ in i ugnen och låt stå i 1-1 1/2 timme, om de ser ut att bli bruna: Lägg ett bakplåtspapper över.
- Ta ut auberginehalvorna och låt dem svalna.
- Gröp ur innehållet ur skalen (släng skalen) och mosa aubergineköttet. Kör i mixer om du har, annars går det bra med potatismosstöt.
- Blanda med salt, socker, svartpeppar, citronsaft, vinäger, olivolja och pressa i vitlök.
- Rör ihop det hela ordentligt så att smakerna blandas väl.
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=12430