Full version: färsksaltad gurka.
strobb
tror att det är ett östgötsk sätt att förädla gurka men nu undrar jag om det finns någon som har ett bra recept på dessa vita salta gurkorna som man aldrig kan få nog av!!!tyvärr är ju priset 90 kr kilot så det blir bara till helgen men om man kunde salta själv kanske man kan ät dom tills man blir trött på dom biggrin.gif
kermita
Hej!
Här kommer mitt recept på snabbsaltad gurka.
1 kg smågurkor
1 dl salt
1 l. vatten
en knippa dill
Skölj gurkorna, blanda salt och kallt vatten så saltet smälter, lägg i dill och gurkor. Låt stå till nästa dag. KLART!
Vi har en gurkodlare här i Vadstena så det är bara att cykla dit och köpa.
Här hemma går det åt massor och när vi åker till bekanta får vi ta med oss.
Lycka till !
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon