Christoffer
Vad är bästa sättet att få ut så mycket ämnen som möjligt
ur en rot, utan att för den skull få en himla massa vatten
på köpet?
Pressa?
Copycat
Christoffer, vilken rot avser du?? Moroten? Råriv på finaste sidan det blir jättesaftigt och du får alla ämnen ur "köttet". Annars vet jag inte, om det är en annan rot du menar. wub.gif
Regna
Om du vill extrahera verksamma ämnen så beror det på vilka ämnen och vilken rot. Vissa ämnen kan bevaras genom torkning. Vissa är vattenlösliga och försvinner ut med vätskan vid pressning eller tvättning, vissa är fettlösliga, vissa försvagas, försvinner eller förändras vid för hög temperatur oavsett om den torkats, pressats eller marinerats...

Ospecifikt svar på en ospecifik fråga. smile.gif
Christoffer
Ja, typ Kalmus.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon