Full version: Midsommar mat!
160kvm stort hus
Hej!
Nu är det dax att fira midsommar snart...Nåja, har väl en 4 timmar kvar att arbeta.

Jag skulle vilja ha hjälp med recept på midsommar mat!
Inte bara ägg halvor och lax utan gärna något annorlunda.

Och är det nån somhar recept på matjestårta?

Snälla hjälp, hjärnan känns som tuggummi nu...

mvh G
Ina
Har tyvärr inget recept på matjestårta, men väl två andra "godingar"... smile.gif


Entrétårta

4 6 bitar

Botten;
5 dl vetemjöl
200 g margarin
½ dl riven ost
4 msk vatten

Fyllning;

2 hårdkokta, finhackade ägg
1 stor finhackad lök
100 g färska, skivade champinjoner
margarin till stekning
3 dl vispgrädde
1 liten tub lättrökt kaviar

Garnering;
4 5 hg räkor
dill
1 citron i tunna skivor
svart caviar

Hacka snabbt samman pajdegen och låt den vila svalt 1 tim. Dela den i tre delar och kavla ut varje del till en rund kaka ca 20 cm diam. Lägg kakorna på plåtar och nagga dem med gaffel, låt vila så ca 10 min. Grädda i 225° tills de är gyllenbruna.

Fräs lök och champinjoner mjukt i margarin, låt kallna. Vispa grädden och blanda i kaviaren. Tag undan 1/3 till garnering. Blanda ner lök, svamp och ägg i resten av grädden och lägg blandningen mellan bottnarna.

Bred kaviargrädde över och dekorera med räkor, ägg, svart caviar, dill och citron.

Spenatpaj med caviar

Pajdeg;
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
¾ dl flytande margarin
¾ dl gräddfil
½tsk salt

Fyllning;
250 gram fryst bladspenat (eller motsvarande mängd färsk spenat)
5 dl gräddfil eller lätt Crème Fraiche
60 gram röd caviar
1 tsk gelatinpulver

Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en pajform med 24 cm diameter. Platta ut degen med fuktade händer. Grädda i 225 grader varm ugn i 10 – 15 minuter.

Blanda caviar och gräddfil. Smält gelatinpulvret i en matsked vatten, låt svalna och blanda sedan ner det i gräddfilsröran. Om man har färsk spenat måste den förvällas innan den läggs i pajskalet. Klä pajskalet med bladspenaten, häll i gräddfilsröran och dekorera med spenatblad eller persilja
160kvm stort hus
Åh!! Mumsa!! *dregglar*

Låter jättegott!!
Skriver ut receptet och provar.

tack så mycket!!

Mvh G
Ina
Vassego'!! rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon