Full version: Varm smörgåstårta
Eva i Skåne
Varm smörgåstårta

2 stora skivade formfranska

fylln 1:
3 pkt bacon
en stor purjolök
3 dl matlagningsgrädde
lite mjöl

fylln 2:
12 kokta ägg
1 brk majonäs ( fettfri går utmärkt)
dill
svartpeppar

ca 150g skinka
5-6 tomater
ost (ca ½ kg går nog åt)


Koka äggen. När de svalnat hackar du dem och blandar med majonäsen och rikligt med klippt dill och smaksätter med svartpeppar.
Hacka bacon och purjo och stek, strö över lite mjöl och sedan grädden på så det reder sig.
Kantskär brödet och lägg ut ca 15 skivor på en plåt (bakplåtspapper).
Bred ut bacon-purjoröran över brödlagret. Täck med ett nytt brödlager. På detta brer du ut ägg-majonäsen och sen ett sista brödlager.
Översta brödlagret täcker du med skinkskivor och tomatskivor och sedan ska det hela täckas med ostskivor. Ostskivorna behöver gå ner om kanterna för att inte brödet ska bli torrt.

200-225 grader i ca 25 min.
Räcker till 8-10 matfriska pers

Servera varm med sallad
råse-marie
wub.gif Oj va gott det verkar tror jag ska göra det till helgen eventuellt.
Ett riktigt smal recept både purjo och tomat tongue.gif känns bra eftersom jag funderade på att börja ett sundare liv tongue.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon