Varm smörgåstårta
2 stora skivade formfranska
fylln 1:
3 pkt bacon
en stor purjolök
3 dl matlagningsgrädde
lite mjöl
fylln 2:
12 kokta ägg
1 brk majonäs ( fettfri går utmärkt)
dill
svartpeppar
ca 150g skinka
5-6 tomater
ost (ca ½ kg går nog åt)
Koka äggen. När de svalnat hackar du dem och blandar med majonäsen och rikligt med klippt dill och smaksätter med svartpeppar.
Hacka bacon och purjo och stek, strö över lite mjöl och sedan grädden på så det reder sig.
Kantskär brödet och lägg ut ca 15 skivor på en plåt (bakplåtspapper).
Bred ut bacon-purjoröran över brödlagret. Täck med ett nytt brödlager. På detta brer du ut ägg-majonäsen och sen ett sista brödlager.
Översta brödlagret täcker du med skinkskivor och tomatskivor och sedan ska det hela täckas med ostskivor. Ostskivorna behöver gå ner om kanterna för att inte brödet ska bli torrt.
200-225 grader i ca 25 min.
Räcker till 8-10 matfriska pers
Servera varm med sallad