En dag med inspiration att laga mat gjorde jag piroger på följande sätt:
Först jäste jag en vanlig pizzadeg med lite extra olja.
Som fyllning hade jag tidigare gjort iordning
1) Ett grönsaksfräs bestående av olivoljefrästa mangoldstjälkar i bitar, grovriven morot, hackad lök och mot slutet mangoldblad. Kryddor i fräset: gurkmeja, bockhornklöver, spiskummin, senapsfrö, curry, vitlök, ingefära, chili och persilja. Lite vatten hade jag i medan det puttrade samt lite råsocker.
2) Kokt råris
3) tofu skuret i småbitar.
Degen kavlade jag ut och skar ut kvadrater; varje fick en klick av varje fyllning. Vik ihop o tryck till med gaffel längs kanterna.
pirogerna gräddade jag sedan i ugn runt 200 gr i 10-15 minuter.
Får jag säga det själv så tycker jag att de blev goda.

Funkar bra som utflyktsmat till exempel, när väderleken inbjuder....