Full version: Basilikaparfait
moka
Basilikaparfait

en halv kruka basilika
1 1/2 dl naturell jougurt
4 ägg gulor
2 msk honnung
1dl socker
1 1/2 dl vispgrädde

-Finhacka basilikan, blanda med jougurten
-Vispa grädden hårt
-Blanda honnungen, socker o ägg gulor och vispa i vattenbad till skum.

Rör ihop allt och häll i en plastform.Frys in. Servera med färska jordgubbar!
Mums!!!

tongue.gif
KURT
En mycket bra idé att använda mera "traditionella kryddor" i efterätter och även i marmelad och liknande.

Färsk chili mycket bra till både söta efterrätter och skulle nog kunna fungera även i marmelad.

Ingefära används ju endel, men kan säkert användas ännu mera.

Fläderblommor (kanske inte betecknas som krydda, men fungerar så) kan användas till samksättning i allt man kokar, saftsoppor, krämer och marmelad.

Olika sorters mynta passar naturligtvis mycket bra i allt som är sött.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon