CITAT (Fenja @ 22-07-2004, 02:33)
Jag skulle tro att du kan använda detta recept till Lavendelgele också:
Rosensylt
450 g doftande röda eller rosa rosenblad
5 ½ dl vatten
5 ½ dl socker
pressad saft av 2 citroner
1 msk rosenvatten
Rensa bort den inre vita delen av blombladen. Skölj och låt bladen rinna av. Koka upp vattnet i en tjockbottnad gryta. Sänk värmen så vattnet sjuder och lägg i bladen. Blandningen bubblar upp så grytan kan bara vara halvfull. Sjud ca 5 minuter tills bladen mjuknat. Tillsätt socker och citron. Koka upp och sjud 30 minuter, rör då och då. Häll i rosenvattnet när blandningen tjocknat.
Låt bubbelkoka tills ytan blir skummig. Låt geléet svalna lite.
Häll upp på rena burkar och sätt på lock.
Mvh
Fenja
Hur blir det sylt eller gelé av det när det inte innehåller pektin?