lavendel
03-08-2004, 14:50
Hej!
Brukar använda Syltsocker för att göra marmelad...det är så enkelt..bara att blanda bär/frukter och sockret och koka några minuter!
Jag har tidigare gjort hallon,jordgubbs och plommonmarmelad...och igår gjorde jag marmelad på svarta vinbär...alla supergoda!
Lavendel
Katarina H
17-08-2004, 19:58
Nämen! Jag som just jagar recept på något med svarta vinbär! Kan du förklara hur du gjorde? Jag blev inget klokare av det du skrev, vad är syltsocker? Hur gjorde du?
Undrar ... Katarina
Syltsocker finns i livsmedelsbutikerna, det innehåller pektin. Finns recept utanpå påsen som du kan använda.
Mvh
Fenja
lavendel
18-08-2004, 15:02
Hej!
Fenja har svarat dej ser jag..så nu vet du...och det är lätt som en plätt!
Lavendel
lilla mamma
21-08-2004, 14:53
Recept på havtornsmarmelad/gele´?
Någon?
Maria i Helsingborg
13-09-2004, 19:25
Om du inte hittat recept innan så kan du få lite idéer
HÄR, lilla mamman
*22many*
16-09-2004, 07:22
Jag förstår inte varför man behöver extra pektin, plockar man bara bären när de inte är alltför mogna så innehåller ju de flesta bär (inklusive lingon och svarta vinbär) tillräckligt med pektin. Det går ju något fortare med syltsocker eftersom man inte behöver koka lika länge, men 15 min extra kokning är inget problem.
Mia, zon 3
16-09-2004, 09:15
Jag gör sylt av björnhallon, och om man inte tar dem när de är fullmogna blir sylten inte så god.... då är syltsockret kanonbra. Även till blåbärssylt när man plockar lite senare på säsongen.
netaave
16-09-2004, 10:32
Nu finns det gelésocker också.
CITAT (netaave @ 16-09-2004, 11:32)
Nu finns det gelésocker också.
Ja det är fantastiskt vad de kan blanda ihop för den som inte vill blanda själv:
Inläggningslag koncentrerad = ättika + socker + kryddor
Det är ju fint att de vill göra det lättare för den som känner sig osäker, men risken är ju att man inte förstår vad man gör. D v s varför man använder en viss mängd socker till sylten, eller en viss salthalt eller en viss mängd ättika till inläggningen.
http://www.dansukker.com/rec_prod/produkte...er.asp?sprak=5)
lavendel
23-09-2004, 16:28
Hej

!
Nu har jag fixat den marmeladen som jag letat efter i snart 20 år...marmelad på Reine Claude plommon....den fanns på Metro på 80-talet..sen försvann den!
Men nu hade torghandlarna på Brommaplan dom plommonen...som jag blandade med syltsocker...såå god marmelad!!!
Dessutom har dom riktiga mogna supergoda Viktoriaplommon.........till skillnad från Hötorgshandlarna som säljer små sura halvmogna varianter!
Lavendel
CITAT (Maria i Helsingborg @ 13-09-2004, 20:25)
Om du inte hittat recept innan så kan du få lite idéer
HÄR, lilla mamman :)
Tittade på sidan och såg att de saluförde Saskatoonplantor. Vad är det? Aldrig hört om tidigare... Skulle gärna veta efterssom man är intresserad av allt ätbart
CITAT (lavendel @ 23-09-2004, 17:28)
Hej

!
Nu har jag fixat den marmeladen som jag letat efter i snart 20 år...marmelad på Reine Claude plommon....den fanns på Metro på 80-talet..sen försvann den!
Men nu hade torghandlarna på Brommaplan dom plommonen...som jag blandade med syltsocker...såå god marmelad!!!
Dessutom har dom riktiga mogna supergoda Viktoriaplommon.........till skillnad från Hötorgshandlarna som säljer små sura halvmogna varianter!
Lavendel
Plommonmarmelad.. mmmm... om man dessutom blandar i kanel vid tillagningen så får man en udda marmelad men en ack så god marmelad.. ett alternativ att ha till julglöggen..
solkatten
19-10-2004, 15:18
Jag använde syltsockret när jag gjorde marmelad på mina gula päronformade tomater. Jättegott! Jag som annars inte är så förtjust i marmelad.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.