Full version: Hallonlikör
netaave
Hallonlikör

Det här behövs till 1 liter likör:
500 g hallon, vildhallon blir godast
5 1/2 dl strösocker
1 dl vatten
75 cl sprit

Gör så här:
Lägg bären i en stor burk med lock.
Koka ihop socker och vatten och låt lagen kallna.
Blanda lagen med spriten och slå den över bären.
Sätt på locket och låt stå i rumstemperatur i 6 veckor.
Vänd burken upp och ned en gång i veckan.
Sila likören i finmaskig sil, pressa försiktigt ur bären med en slev.
Slå tillbaka likören i burken och låt den stå ytterligare i 2 dagar.
Häll försiktigt upp likören på en snygg flaska, akta så att inte bottensatsen kommer med. Använd gärna en hävert
Förvara likören mörkt och svalt.
Bären som blir kan ätas med vaniljglass eller användas till tårtfyllning.
Aja
Det blir en kalastårta det......bör kanske inte bjuda barn och gravida....
TeliaNet
typiskt att jag har 18 månader kvar till gröna saftaffären.
men och andra sidan förtär jag inte alkohol överhuvtaget.
Emser
Det där måste jag prova!!! biggrin.gif laugh.gif rolleyes.gif
netaave
Lyfter tråden för nu är det dags igen o göra den goda likören wink.gif funkar bra med frysta upptinade bär också.

CITAT (Aja @ 09-08-2004, 20:21) *
Det blir en kalastårta det......bör kanske inte bjuda barn och gravida....


Nej det är ju klart olämpligt men attans va god tårta det blir wink.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon