Jag har bara gjort detta med blötlagda kokta kikärter, men det borde gå lika bra att koka färska!
Det är kanon om man vill ersätta t.ex. potatisen till grillat - allt enligt GI-metod osv.
Kikärtssallad
Koka kikärter till lagom konsistens (= inte mjöliga!)
Tag en stor bunke, gärna med lock så man kan skaka samman allt.
Blanda i denna en vinägrett, jag tar olivolja och balsamvinäger, men det är upp till var och en.
Ut och klipp kryddgrönt! Allt som du tycker om, och HELST ska det vara med några myntakvistar. Finhacka ned detta i vinägretten, ihop med vitlök efter smak, salt & peppar/chili.
Häll av de färdiga kikärterna och ned med dem i bunken. Lägg på locket och skaka!
Gör sedan ganska små bitar av morot, vitkål, blomkål, gurka, paprika, rödlök, fetaost.... (lägg till/dra ifrån som du vill)
Skaka ihop allt i bunken.
Servera gärna med tsatsiki, hommous, mangosalsa etc....
Blir det över till dagen efter gör du en enkel tomatsoppa som bas och häller i salladen = grönsakssoppa!