Vitamindessert med havtorn
Pajdeg:
10 Digestivekex
75 g smör
Fyllning:
2 ½ dl Kelda vaniljsås
Havtornssylt - lättkokta havtorn och socker efter eget tycke.
Krossa kexen, eller stöt dem i mortel. Mixa smulorna med smör. Tryck ut
degen i en form och förgrädda 5 minuter i 200 grader. Låt svalna.
Fyll därefter formen med hårt vispad vaniljvisp och havtornssylt.
Ställ formen i frysen några timmar. Tina lite före servering.
Garnera gärna med havtornsbär och sikta över florsocker.
eller... Friterad camembert med havtornssylt
eller... HAVTORNSSORBET (6 - 8 port)
6 dl vatten
4 dl socker
2 dl havtornssylt eller marmelad
saft av en citron
färsk citronmeliss
Koka upp vatten och socker och låt kallna. Blanda i havtornssylten och citronsaften. Frys i glassmaskin eller i en form i frysen i minst 4 timmar. Garnera med blad av färsk citronmeliss.
Bara fantasin sättert gränser... 
De här inläggen platsar bättre i receptavdelningen egentligen...