Ruccola- och tomatpaj för 4 pers
Pajskal
2,5 dl vetemjöl
75 gr smör
3/4 dl kesella
Fyllning:
3 vitlöksklyftor eller en liten kinesisk vitlök
1 msk olja
75 gr ruccola
100 gr soltorkade tomater
salt & peppar
2 ägg
2 dl gräddmjölk
1 dl mild riven ost
Sätt ugnen på 200 gr
Arbeta hastigt ihop ingredienserna till pajskalet.
Låt den vila svalt ca 30 min
Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm
Nagga botten med en gaffel
Förgrädda i 200 gr i ca 10 min.
Skala och skiva vitlöken, fräs dem i oljan.
Skär ruccolan och tomaterna grovt och blanda med vitlöken.
Salta och peppra.
Vispa samman ägg och gräddmjölk och häll det i skalet.
Lägg i grönsaksblandningen och strö över osten.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 min.