Mynta är som sagt mångsidigt. Gillar du smaken på din mynta, så följ rådet om att kika i receptmappen. Anars kan du torka den & göra "lavendelpåsar". Eller varva 50/50 med grovsalt, i en burk, stänga igen locket å låta dra ett par månader, Sedan så rensar du bort växtmaterialet, häller upp i en fin flaska eller burk & voila: ett doftande skönt badsalt.
Knö ned massa blad i en burk, häll över apotekets oparfymerade badolja, sätt på lock & låt stå flera månader. Sedan så har du en skönt doftande badolja.
Torka & blanda eventuellt med andra goda doftörter + fixativ( mal violrot eller torkad ekbark) för torr potpurri. Våt potpurri tillverka efter samma princip som badsalt, fast packas så hårt det går i en (fin)

burk med lufttätt lock. Efter ett halvår eller så är potpurrin mogen 6 man skruvar av locket i det rum man vill parfymera. Denna sorts potpurri håller i regel i åratal & intensifieras bara mer & mer i sin doft. Lämna inte burken öppen på heltid, för då blir det för stark doft.