Full version: Torka kryddväxter?
enlg
Hej! Undrar hur ni gör när ni torkar pepparmynta, citronmeliss, timjan, o kryddsalvia? Undrar oxå om gräslök, timjan samt salvia skall klippas ned nu el på våren och isåfall hur mkt? Hälsningar Lisa.
Fenja
Gräslök klipper jag ner i korta bitar och fryser. Övriga kan du torka hängande i glesa buketter inomhus eller vid cirka 70 grader i vanlig ugn, rör om ofta. Jag låter växterna vara och friserar dem på våren, de får något litet vinterskydd om allt "ris" får vara kvar.
Mvh
Fenja
netaave
Jag gjorde några ramar som jag klädde med ett ganska styvt nät, typ myggnät, satte klossar i hörnen så jag kan trava med luft mellan.
Där torkas kryddor ovanpå pannan i pannrummet.

Har också en elektrisk tork men kommer inte så bra överens med den vad gäller kryddor, däremot torkar jag frukt och svamp i den. Nu senast mango och papaya.
enlg
Tack för era svar. Frysa gräslök var en bra idé. Hälsningar Lisa.
Åsa, mälardalen zon 2
Kryddväxterna kan du frisera lite på våren (de måste inte klippas ända nere vid marken). Gräslöken behöver du inte beskära alls den vissnar ner helt och det kommer nya skott från marken på våren.
Ann-Christine
Vet inte var du bor men här i södra norrland där jag bor klipper jag ingenting förän i maj när det har kommit igång lite grann
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon