Full version: Bladselleri
essla
Hej!

Jag har osdlat all denna bladselleri..men har inte en aning om vad man ska göra av den? Behöver ALLA tips och råd jag kan få!

MVH Essla!
KURT
Stjälkarna kan man skiva och förvälla (i lättsaltat vatten) och frysa för att sedan använda i grytor och soppor.
essla
Hej Kurt!

Tack för svar!
Nu kommer jag med en jätte dum fråga...
förvälla kokar man tills det blivit mjukt då?
Förlåt men jag har inte riktigt koll på det...än...
Men skam den som ger sig =)
/Helena
KURT
Tekniskt sett så behöver man bara koka så att det blir genomvarmt (någon minut), det viktiga med förvällningen är att man värmer så att man stänger av all naturlig biologisk aktivitet i grönsakerna(inhiberar alla enzymer).

Om man sedan vid förvällningen kokar så att det är "lagom mjukt" eller väljer att göra det när man sedan tar upp grönsakerna och tillagar dem har ingen betydelse. När det gäller bladselleriskivor så skall de ändå inte koka länge, så om man förväller dem i 2 min så är de i princip klara.
essla
Hej igen!

Du är ju haj på det där! Lagat mycket med bladselleri?
Har en till fråga om du orkar svara igen....
Hur mycket av plantan ska jag använda?

MVH Helena
KURT
Man kan använda hela plantan (utom den nedersta stockiga delen) , men toppbladen passar ju bättre råa i sallader, inte mycket att koka.
essla
Tack för hjälpen!
Är en smula visare nu =)
MVH Helena!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon