Full version: Rosenkvitten -
netaave
Kvittengelé och - mos

kvittenfrukt
4 dl vatten/kg frukt
socker
citronsyra

Tvätta och klyv frukten - de större i flera klyftor.

Koka frukten mjuk i vatten ca 25 minuter.

Sila saften, men rör inte under tiden

Väg den avrunna saften. Blanda den med lika mängd socker. Låt blandningen koka ca 30 min.

Tillsätt 1 tsk citronsyra/l saft. Häll på geléglas och förvara svalt.

Moset som blir över kan man passera och blanda med mosat mjukkokt äpple.
Till två delar kvittenmos tar man en del äppelmos. Sockra och frys.

Eller också gör man:

Dansk kvittenkonfekt

Spara moset från gelékokningen. Mät det.
Passera och koka upp med halva mängden socker.
Torka i pappersklädd stekpanna på svag värme.
Skär i bitar.
netaave
Upptäckte nu att det fanns en annan tråd med kvittenrecept också.
Om ni undrar var jag hittar mina recept så är det i en liten bok som heter "Frukt & bär" i Goda-serien, utgiven på Semic.

Jag köpte den av en jultidningsförsäljare för många år sedan, och det är många lite ovanliga recept i den.
Tveka inte att fråga om du saknar något, finns det så skriver jag.
Fenja
Tack för recepten, min kvitten är fullkomligt nerlusad med frukt i år!! Jag har aldrig tagit reda på moset, men ska pröva det i år.
Mvh
Fenja
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon