Vad för blad kan man använda? Och vad blir gott?
Svart vinbär är rätt givet (tycker jag) men vad mer?
Kan man blanda Earl Grey plus något annat? Vilka proportioner bör man ha?
Mvh Åsa
Låna en bok om läkeörter på biblioteket, där finns massor av terecept!
Mvh
Fenja
Sulawesii
13-09-2004, 19:41
Brännässla är ju nyttigt. Jag tycker att det smakar nyttigt också.
Hallon-, smultron-, björk-, citronmeliss-, blåbärsblad ger goda teer. Men det mesta ska helst skördas innan midsommar för att de verksamma ämnena ska bibehållas. Som sagt, en bra bok från biblioteket, så kan du skörda massor nästa år!
Mvh
Fenja
Hej!
Tack för tipsen.
Skall se vad jag hittar på vårt lilla bibliotek.
Mvh Åsa
Oftast har man väl "vanliga" teblad som bas och smaksätter sedan med andra torkade örter?
netaave
20-09-2004, 10:40
Björkte är min favorit, men bladen ska plockas som späda och torkas direkt.
Ett helt färglöst men mycket aromrikt och gott te. Smakar lite åt xylotol.
Ett annat tips är att lägga en bit lakritsrot i ditt vanliga te, eller en stjärnanis och låta det dra 3-4 min.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.