Christoffer
Min Belladonna ska snart få svarta bär (de är mörkgröna nu)
och jag vill gärna ha bären hela i flaska.
Min fråga är vilken vätska jag ska använda mig av utan att
de blötes upp och går sönder?
Jag har tänkt på glycerin (ja, numera glycerol), men jag är
osäker på om man kan se bären tillräckligt bra igenom den.
Någon som vet?
Fenja
Brännvin? Ättika?
Mvh
Fenja
Christoffer
Men löses de inte upp i brännvin eller ättika och förlorar sin form?
Fenja
Brännvinet kan ju lösa upp färgen förstås, men jag vet inte om det påverkar det som ligger i i övrigt. Om du blandar ättikan som till en konserverande lag (står på flaskan) har jag svårt att tro det. Eller koka upp vatten och ha i atamonpulver i en hög koncentration. Flytande atamon färgar lätt "kissartat", men jag tror inte att pulvret gör det, testa i en liten mängd vatten först. Varför ska du konservera dem?
Mvh
Fenja
Christoffer
Konservera vill jag, eftersom jag antar att de skrumpnar om man inte
gör det. Men det är mest som en kuriosagrej. Att ha, men inte förtära.
amaira
CITAT
Att ha, men inte förtära
Ja, det är ju att rekommendera ohmy.gif tongue.gif

Både alkohol och ättika använder man ju för att extrahera... Det låter inte så bra...
Fast jag kan ju ha fel.

Glycerin låter som det som är "närmast" det du vill uppnå.
Varför inte prova att göra som med färggranna höstlöv? Först låta dem stå och dra i glycerin/glycerol, och sedan torka dem, eller nått...

Jag vet inte, jag "bara tänker".

När du lyckats så återkom och berätta hur du gjort!

/amaira
Christoffer
Ja, det var ett bra tips, ta av stjälken och låta det dra upp glycerinet.
Det kanske jag ska prova.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon