Chili.. just nu är vi inte kompisar. Jag tog ett tidigare råd på sighten och köpte en låda variados på ICA. Många spännande var det! Och en styrkekarta på baksidan där man kunde se vilken frukt man kunde sätta tänderna i utan att svimma.
Så i förra lördagens kycklinggryta - thai-variant - skulle jag testa en av pepparfrukterna för att pigga upp anrättningen. Valde en mild "Dutch", liten röd, smal sak. Redan på skärbrädan kände jag hur fingertopparna krullade sig. Men jag fortsatte. Sen slängde jag i två små pyttefrukter i grytan.
Efter att ha provsmakat höll jag på att ringa brandkåren!!!!!! Det var åtskilliga fler scoviller eller becereller eller vad det nu var! Förmodligen hade jag öst i 2 st Rawit istf Dutch Chili. Sen gick det åt 1 dl lätt-Cr Fr och 3 msk mango chutney för att göra anrättningen ätbar. Efter det klagade dock matgästerna på irriterad mage i tre dagar....