Ska ha gäster nästa lördag varav en är glutenintolerant. Kan jag baka en äppelkaka på någon annan typ av mjöl och är det några tricks för att få till det?
Tacksam för hjälp.
Enkel äppelkaka
3 medelstora äpplen
½ pressad citron
2 ägg
1 1/4 dl socker
1 dl glutenfri mix eller proteinfri mix
½ tsk bakpulver
25 hackade sötmandlar
glutenfritt ströbröd (ev gluten- och mjölkfritt)
Ugn 200 grader.
Smörj och bröa en kakform eller ungssäker form.
Skala och skiva äpplena. Lägg dem i formen. Pressa lite citron över.
Blanda mix, bakpulver och sötmandlar. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mixblandningen. Häll smeten över äppelklyftorna. Grädda i cirka 30 minuter.
Serveras som kaffekaka eller efterrätt.
Receptet är hämtat ur receptboken "Bra mat utan gluten och mjölk" som
ICA bokförlag gett ut.
Min svägerska har ett recept som är en slags paj/kaka med ett glutanfritt täcke - ska be henne om receptet. Den kakan har hon serverat när vi haft hoyaträff hos henne och en av våra medlemmar är glutenintolerant så den funkar garanterat!
Återkommer!!
Väntar förväntansfullt... Ska provbaka alla recept jag får.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.